RegioJet opět v létě vypraví vlaky do Chorvatska. Pojedou do Rijeky a návazné autobusy pokryjí celé jadranské pobřeží

Společnost RegioJet potvrzuje, že i v letošním roce spustí provoz vlaků 3x týdně mezi Českou republikou a Chorvatskem od 16. 6. do 30. 9. 2023.

Brno 3. února 2023 – Největší středoevropský soukromý železniční dopravce, společnost RegioJet, potvrzuje, že i v letošním roce spustí provoz vlaků mezi Českou republikou a Chorvatskem. Vlaky pojedou mezi Prahou a Rijekou od 16. června do 30. září v režimu 3x týdně. Návazné autobusy budou vyjíždět z Ogulinu a Rijeky do destinací po celém pobřeží Jadranu. Prodej jízdenek bude spuštěn v nejbližších týdnech.

Patnácti vozová souprava bude vyjíždět z Prahy každé úterý, pátek a v neděli. Z Rijeky se bude odjíždět v pondělky, středy a soboty. „Díky tomuto novému režimu očekáváme větší stabilitu provozu. Soupravy budou mít víc času na obrat a další úkony související s údržbou, úklidem či skladněním," říká Tereza Ptáčková, manažer mezinárodních projektů.

Mezi 16. a 30. červnem bude spojení vedeno přes Vysočinu, tedy přes Havlíčkův Brod a Žďár nad Sázavou. Od července do konce sezony spoje pojedou přes Pardubice a Českou Třebovou. V rámci letošní sezóny také přibude nová zastávka Celje ve Slovinsku. V lednu se Chorvatsko stalo součástí Schengenského prostoru. Z toho důvodu tomu již nebudou nutné noční pasové kontroly na hranicích a zvýší se tak pohodlí cestujících.

„Vlakové spoje budou mít podobný jízdní řád jako v loňském roce, avšak provedli jsme pár úprav. Z Prahy se bude odjíždět kolem páté hodiny odpolední, z Brna před osmou večerní a z Bratislavy krátce před půl desátou. Příjezd do Chorvatska je plánován na dopoledne. Nazpět do Česka bude vlak z Rijeky vyjíždět krátce před třetí odpoledne. Příjezd do Brna, Prahy a dalších českých měst bude ráno či dopoledne. Věříme, že dřívější dopolední příjezd do Česka bude pro cestující komfortnější, oproti odpolední variantě z minulých let, kdy byl příjezd například do Prahy až po 13. hodině,” doplňuje Tereza Ptáčková.

Kapacita vlaku bude kolem 550 cestujících

Celkem se počítá s pátnáctivozovou vlakovou soupravou se zhruba 550 místy pro cestující. V nabídce budou kromě míst na sedačkách ve vozech Astra (velkoprostorové vozy s obrazovkami na sedačkách), také kupé se sedačkami. Samozřejmostí jsou lůžkové vozy.

Ve vlaku do Chorvatska bude k dispozici servis RegioJet včetně kávy a vody zdarma, snídaně zdarma v rámci ceny jízdenky, připojení k internetu, možnosti rezervace celého lůžkového kupé pro uzavřenou skupinu cestujících, rezervace v tichých kupé, přeprava jízdních kol a další služby, které RegioJet nabízel ve svých vlacích do Chorvatska v loňském roce.

Vlaky RegioJet vyjely do Chorvatska poprvé v roce 2020. Celkem v obou směrech dohromady přepraví každou sezónu okolo 100 000 cestujících a jejich provoz se stal symbolem letní dovolenkové sezony.

O společnosti: RegioJet a.s. je ryze českou společností a patří k největším soukromým provozovatelům železniční a autobusové dopravy ve střední Evropě. Byla založena v roce 2009 jako dceřiná společnost STUDENT AGENCY zakladatele Radima Jančury. Od roku 2011 provozuje RegioJet pravidelnou osobní železniční dopravu.

;