Student Agency Travel registruje nárůst zájmu o neanglické jazykové pobyty

Brno, 10. října 2024 – Student Agency Travel, přední český prodejce jazykových pobytů v zahraničí, zaznamenal výrazný růst poptávky po studiu jazyků jiných než angličtina. Zvláště španělština a francouzština si v poslední době vysloužily značnou oblibu, když jen zájem o španělské kurzy stoupl o 20 %.

I přes tento vzestup zůstává angličtina nejžádanějším jazykem, s největší poptávkou po kurzech v Anglii a na Maltě. Nově se objevuje také zvýšený zájem o jazykové pobyty v USA, kde k Los Angeles přibyla jako nová destinace Miami, oblíbená pro své poznávací a zábavní programy. V individuálních kurzech se stává stále populárnější Dubaj, která nabízí kombinaci jazykového vzdělání s poznáváním rozmanité kultury a sportovních aktivit.

„Zaznamenali jsme, že mnoho lidí neví o možnosti studovat v zahraničí i jiné jazyky než angličtinu. Zejména lidé nad 40 let projevují velký zájem o španělštinu a francouzštinu jako o druhý jazyk, ke kterému se nyní v životě vracejí. Další skupinou, která má o kurzy zájem, jsou studenti," říká Martina Hrnčířová, ředitelka prodeje Student Agency Travel.

Jazykové kurzy angličtiny jsou v základu dostupné od 6 000 Kč za týden, přičemž kurzy němčiny a španělštiny jsou již od 5 500 Kč za týden. Student Agency Travel nabízí i kompletní balíčky včetně ubytování, dopravy a v případě dětí do 16 ti let na kurz angličtiny i česky mluvícího doprovodu.

“Od dubna příštího roku bude pro vstup do Velké Británie vyžadováno Elektronické cestovní povolení (ETA). Zařízení toto povolení budeme poskytovat pro skupinové pobyty s delegátem zdarma,” doplňuje Martina Hrnčířová.

Jazykové pobyty pro studenty středních škol s možností práce

Nová sezóna zahraničních studijních programů pro středoškoláky je již v plném proudu, přičemž kromě jazykových znalostí nabízí studentům i cenné zkušenosti se vzdělávacími systémy v zahraničí, což přispívá k jejich osobnímu a akademickému rozvoji. Na studijní pobyt je možné odjet do USA, Kanady či Austrálie. Studijní pobyty v Austrálii a Kanadě je možné kombinovat s pracovními příležitostmi. Díky možnosti práce mají studenti šanci pokrýt si část nákladů na studium a zároveň získat cennou pracovní zkušenost.

O STUDENT AGENCY TRAVEL

STUDENT AGENCY TRAVEL je jedním z největších poskytovatelů cestovních služeb v ČR. Její portfolio zahrnuje služby v oblasti cestovního ruchu - prodej letenek, dovolených, studijních pobytů. V oblasti prodeje letenek patří k největším a nejoceňovanějším společnostem. Zajišťuje letenky pro každého do celého světa od tradičních i nízkonákladových aerolinií. Od roku 2000 je certifikovaným členem IATA. Zahrnuje nabídku více než 650 partnerských leteckých společností. Jedinečný online rezervační systém umožňuje okamžitě srovnávat aktuální ceny tradičních i nízkonákladových aerolinek na jednom místě.